Faceți căutări pe acest blog

04.06.2021

PAVLOVA CU MURE

PAVLOVA CU MURE
Ingrediente necesare:
 Pentru ruladă: 
• 150 de grame de albușuri 
• 250 de grame de zahăr pudră 
• un praf de sare
• 10 grame de zahăr pudră pentru pudrat 
Pentru cremă:
 • 200 de grame de mascarpone 
• 200 ml de smântână dulce pentru frișcă 
• 80 grame de zahăr pudră 
• 200 de grame de mure
 Mod de preparare: 
Azi facem o rețetă foarte ușoară, nu necesită nici timp, nici ingrediente multe, dar e preferata tuturor. În mai puțin de o oră, aveți desertul delicios pe masă. 
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregatiți o tavă de copt cu dimensiunile de 33 per 23 cm, așezând o foaie de copt în ea. Cântăriți 150 de grame de albuș - aproximativ 5 ouă de mărime medie. Eu folosesc albușul congelat, rămas de la cozonaci sau maioneze și e foarte ușor să îl decongelez și cântăresc. Mixați bine, bine, albușurile într-un bol. Când bezeaua e bine legată, adăugați, un praf de sare, treptat cele 250 de grame de zahăr pudră, câte o linguriță de zahăr, mixați bine, apoi mai adăugați o linguriță de zahăr, până ați încorporat tot zahărul și albușul stă țeapăn. Procedura e identică cu adăugarea ouălor în aluatul pentru eclere. Bezeaua trebuie să fie fermă, legată bine. 
Întindeți bezeaua pe foaia de copt gata pregătită și o puneți în cuptorul pe care îl setați acum la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-20 de minute. 
Între timp, pregătim umplutura: mixăm crema de mascarpone cu 80 de grame de zahăr pudră. Separat, mixăm smântână dulce pentru frișca până este bine legată. Încorporăm treptat frișca în crema de mascarpone. 
S-a copt bezeaua, o scoateți-răsturnați pe o foaie de copt pe care o presărați anterior cu 10 grame de zahăr pudră. Îndepărtați foaia de copt care s-a lipit de ea în timpul coacerii, care acum este deasupra și lăsați bezeaua să se răcească 10 minute. Pentru o mai ușoară manipulare ulterioară, puteți să rulați foaia într-un prosop umed. 
Când foaia de bezea s-a răcorit, adăugați crema, murele și o rulați ca pe un cozonac, pe partea lungă a foii, ferm, pentru a fi strânsă bine dar cu grijă pentru a nu rupe foaia de mereng; pentru asta vă ajutați de foaia de copt peste care ați răsturnat-o sau de prosopul umed.
E gata rulată, o puneți în frigider pentru o oră sau cât aveți răbdare să nu gustați din ea. O scoateți din frigider, o feliați și puteți să vă rasfățați cu câte felii de bezea doriți. 
Poftă bună!