PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ |
Ingrediente
necesare:
·
1 kg
de ficat de gâscă
·
1
litru de lapte
·
8
seminţe de fenicul
·
2
boabe de ienibahar
·
8
seminţe de coriandru
·
6
boabe de piper roşu
·
un
ardei iute mic, uscat
·
o
jumătate de linguriţă de turmeric
·
o
linguriţă de sare
Preparare:
Azi gătim împreună o reţetă uşoară
datorită modului de preparare: nu prajim, nu folosim unt sau untură ca şi în
reţetele clasice. Începem prin a pune
ficatul într-un bol, adăugăm laptele şi
îl lăsaţi la frigider pentru 24 de ore, acoperit cu un capac sau folie. A doua
zi îl scoatem din frigider şi îl lăsăm aproximativ jumătate de oră la temperatura
camerei, îndepărtăm laptele şi curăţam ficatul de vinişoare.
PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ |
Măcinaţi toate condimentele şi le adăugaţi peste ficatul gata
curăţat care aşteaptă ţanţoş să fie băgat la cuptor. Îl puneţi într-un vas de
yena cu capac sau acoperit cu foaie de copt stropită cu apă şi îl lăsaţi la
cuptor pentru 30 de minute la 150
de grade C. El se va coace în aburii formaţi
în vas. Dacă vă este la îndemână, faceţi ficatul la bain marie: puneţi ficatul într-un recipient pe care îl
aşezaţi într-o tavă de copt mai mare în care puneţi apă până la jumătatea
vasului în care se află ficatul. În acest caz, lăsaţi ficatul la cuptor o oră,
la o temperatură de 130 de grade.
PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ |
Când este
gata copt, îl scoateţi din cuptor, îl lăsaţi să se răcească şi îl daţi prin
blender până devine pastă.
Acum vă puteţi delecta cu el.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu