Faceți căutări pe acest blog

05.02.2019

PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ

PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ
Ingrediente necesare:
·          1 kg de ficat de gâscă
·          1 litru de lapte
·          8 seminţe de fenicul
·          2 boabe de ienibahar
·          8 seminţe de coriandru
·          6 boabe de piper roşu
·          un ardei iute mic, uscat
·          o jumătate de linguriţă de turmeric
·          o linguriţă de sare
Preparare:
           Azi gătim împreună o reţetă uşoară datorită modului de preparare: nu prajim, nu folosim unt sau untură ca şi în reţetele clasice. Începem prin a pune
PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ
ficatul într-un bol, adăugăm laptele şi îl lăsaţi la frigider pentru 24 de ore, acoperit cu un capac sau folie. A doua zi îl scoatem din frigider şi îl lăsăm aproximativ jumătate de oră la temperatura camerei, îndepărtăm laptele şi curăţam ficatul de vinişoare.
Măcinaţi toate condimentele şi le adăugaţi peste ficatul gata curăţat care aşteaptă ţanţoş să fie băgat la cuptor. Îl puneţi într-un vas de yena cu capac sau acoperit cu foaie de copt stropită cu apă şi îl lăsaţi la cuptor pentru 30 de minute la 150
PATE DIN FICAT DE GÂSCĂ
de grade C. El se va coace în aburii formaţi în vas. Dacă vă este la îndemână, faceţi ficatul la
bain marie: puneţi ficatul într-un recipient pe care îl aşezaţi într-o tavă de copt mai mare în care puneţi apă până la jumătatea vasului în care se află ficatul. În acest caz, lăsaţi ficatul la cuptor o oră, la o temperatură de 130 de grade.
Când este gata copt, îl scoateţi din cuptor, îl lăsaţi să se răcească şi îl daţi prin blender până devine pastă. Acum vă puteţi delecta cu el.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu