CRAP CU VARZA DE BRUXELLES |
Ingrediente
necesare pentru patru porţii:
·
1.5 kg crap
·
1kg de varză de
Bruxelles
·
două linguri de ulei
de măsline
·
50 de grame de unt
·
o linguriţă de piper
roşu
·
o jumătate de
linguriţă de seminţe de negrilică
·
un vârf de cuţit de
asafetida sau doi căţei de usturoi
·
o jumătate de
linguriţă de chili (ardei iute uscat)
·
o jumătate de
linguriţă de seminţe de fenicul
·
o jumătate de
linguriţă de macis măcinat
·
un vârf de cuţit de
galangal măcinat
·
câteva frunzuliţe de
mărar
·
o lămâie
·
o jumătate de
linguriţă de sare
Preparare:
Spălaţi şi
curăţaţi peştele şi varza.
Puneţi
peştele pe o tavă în care aţi aşezat o foaie de copt. Pisaţi în mojar o jumătate de linguriţă piper roşu, chili şi seminţele de fenicul.
Presăraţi conţinutul mojarului amestecat cu pudra de galangal, un vârf de cuţit
de sare şi macis, peste peşte. Puneţi 20 de grame de unt deasupra peştelui şi
îl puneţi în cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de
minute.
Puneţi
varza la fiert în apă cu restul de sare. Cînd a început să fiarbă, o scoateţi
din oală şi o lăsaţi să se scurgă bine de apă.
Într-o
cratiţă încinsă, adăugaţi uleiul de măsline şi apoi 30 de grame de unt. Când
untul s-a topit, adăugaţi seminţele de negrilică pentru a aromatiza uleiul şi
turnaţi apoi varza de Bruxelles pe care o sotaţi câteva minute. Adăugaţi o
jumătate de linguriţă de piper roşu zdrobit în mojar şi pudra de asafoetida,
mai amestecaţi de câteva ori în cratiţă şi apoi stingeţi focul. Presăraţi
deasupra verzei, mărarul spălat şi tocat.
Aşezaţi pe
farfurii feliile de peşte, puneţi alături varza de Bruxellles sotată şi
stropiţi totul cu zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu