Faceți căutări pe acest blog

28.12.2016

CRAP CU VARZA DE BRUXELLES

CRAP CU VARZA DE BRUXELLES

Ingrediente necesare pentru patru porţii:
·         1.5 kg crap
·         1kg de varză de Bruxelles
·         două linguri de ulei de măsline
·         50 de grame de unt
·         o linguriţă de piper roşu
·         o jumătate de linguriţă de seminţe de negrilică
·         un vârf de cuţit de asafetida sau doi căţei de usturoi
·         o jumătate de linguriţă de chili (ardei iute uscat)
·         o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul
·         o jumătate de linguriţă de macis măcinat
·         un vârf de cuţit de galangal măcinat
·         câteva frunzuliţe de mărar
·         o lămâie
·         o jumătate de linguriţă de sare
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi peştele şi varza.
Puneţi peştele pe o tavă în care aţi aşezat o foaie de copt. Pisaţi în mojar o jumătate de linguriţă piper roşu, chili şi seminţele de fenicul. Presăraţi conţinutul mojarului amestecat cu pudra de galangal, un vârf de cuţit de sare şi macis, peste peşte. Puneţi 20 de grame de unt deasupra peştelui şi îl puneţi în cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
Puneţi varza la fiert în apă cu restul de sare. Cînd a început să fiarbă, o scoateţi din oală şi o lăsaţi să se scurgă bine de apă.
Într-o cratiţă încinsă, adăugaţi uleiul de măsline şi apoi 30 de grame de unt. Când untul s-a topit, adăugaţi seminţele de negrilică pentru a aromatiza uleiul şi turnaţi apoi varza de Bruxelles pe care o sotaţi câteva minute. Adăugaţi o jumătate de linguriţă de piper roşu zdrobit în mojar şi pudra de asafoetida, mai amestecaţi de câteva ori în cratiţă şi apoi stingeţi focul. Presăraţi deasupra verzei, mărarul spălat şi tocat.
Aşezaţi pe farfurii feliile de peşte, puneţi alături varza de Bruxellles sotată şi stropiţi totul cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu