Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
PULPĂ DE MIEL CU CUȘCUȘ |
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
·
o pulpă de miel
·
1 litru de vin roșu
demisec
·
600 ml apă
·
200 grame de cușcuș
·
un praz mare
·
o jumătate de apio
·
un gogoșar
·
un ardei iute
·
10 prune uscate, fără sâmburi
·
o lingură de stafide
PULPĂ DE MIEL CU CUȘCUȘ |
· o jumătate de legătură de frunze de leuștean
· o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
·
3 bucăți de usturoi verde, cu codițe
·
4 rămurele de rozmarin
proaspăt
·
o linguriță de semințe de fenicul
·
o jumătate de linguriță de boia dulce
· o jumătate de linguriță de
cardamon măcinat
· o jumătate de linguriță
de cuișoare măcinate
· o jumătate de linguriță
de boabe măcinate de coriandru
·
o jumătate de linguriță
de turmeric
·
o jumătate de linguriță
de ghimbir
· un sfert de linguriță de chimen măcinat
·
o jumătate de linguriță de
piper negru
·
o linguriță
de piper rosu
· O lingură rasă de sare.
Preparare:
Spălaţi pulpa de miel, o curățați de grăsimea nedorită și o puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 24 de
ore. Marinata o preparați din vinul roșu demise,
400 ml apa, o jumătate
de linguriță de piper negru și 4 rămurele de rozmarin.
După cele 24 de ore de marinare, spălați și tocați prazul, apio, gogoșarul, ardeiul iute,
usturoiul verde, frunzele
de leuștean și de pătrunjel.
Puneți
în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în
cuptor, prazul, apio, gogoșarul,
ardeiul iute, prunele uscate, stafidele și așezați pulpa de miel peste ele,
apoi presărați condimentele, adică o linguriță de semințe de fenicul, o jumătate
de linguriță de boia dulce, o jumătate de linguriță
de cardamon măcinat, o jumătate de linguriță
de cuișoare măcinate, o jumătate de linguriță
de boabe măcinate de coriandru, o jumătate de linguriță
de turmeric, o jumătate de linguriță
de ghimbir, un sfert de linguriță de chimen măcinat, o linguriță
de piper rosu, lingură rasă de sare.
Puneți 200 ml de apă peste compoziție și presărați leușteanul și pătrunjelul și
acoperiți cratița pe care o puneți la cuptor, la 180 de grade pentru 2 ore și
jumătate.
Când mielul este copt, fierbeți cușcușul conform instrucțiunilor
aflate pe ambalaj și îl serviți alături de pulpa de miel.
Poftă bună!
Paşte liniştit, alături de
cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu