Faceți căutări pe acest blog

21.12.2018

Beigli cu mac

Beigli cu mac
Cozonac cu mac - Reţetă tradiţională ungurească de cozonac nedospit cu mac (Beigli)
 Ingrediente necesare pentru două bucaţi de cozonac:
            Pentru aluat:
·        400 grame de făină
·        100 grame de untură sau 150 grame de unt
·        10 grame de drojdie
·        100 ml lapte
·        50 ml smântână
·        un ou întreg
·        2 linguriţe de zahăr pudră
·        coaja de la o jumătate de lămâie
·        un praf de sare
Beigli cu mac

Pentru umplutură:
·        150 grame de zahăr
·        200 grame de mac
·        80 ml lapte
·        un praf de sare

un galbenuş pentru uns suprafaţa cozonacilor.

Preparare:
Beigli cu mac
Pentru aluat, bateţi oul, în care aţi pus un praf de sare, cu zahărul pudră, până devine o spumă, apoi adăugaţi untura, smântâna, laptele, făina, drojdia şi amestecaţi bine ingredientele până devin un aluat potrivit pe care îl lăsaţi la frigider până preparaţi umplutura.
Pentru umplutură, puneţi laptele la foc, adăugaţi sarea, zahărul, iar, când acesta este topit şi laptele fierbe, adăugaţi macul, îl amestecaţi cu laptele şi stingeţi focul.
Scoateţi aluatul din frigider, îl tăiaţi în două bucăţi pe care le întindeţi cu sucitorul până devin două dreptunghiuri potrivite pentru a le umple cu mac şi a le rula. Întindeţi uniform umplutura din mac peste foaia de cozonac pe care o rulaţi şi o puneţi în tava de copt. Bateţi gălbenuşul cu o linguriţă de apă şi ungeţi cozonacii cu această compoziţie, cu o pensulă.
Se lasă cozonacii 10 minute să se odihnească pentru a fi pregătiţi de perpeleala din cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Înainte de a-i uita în cuptor pentru 40 de minute, vă recomand să îi înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă. Altfel, riscaţi să crape de făloşi ce sunt că au atâta umplutură.
Se scot din cuptor după 40 de minute, se lasă să se răcească, apoi se scot din tavă şi se feliază.
 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu