VINETE IMPANATE |
Ingrediente
necesare pentru două porţii:
·
trei vinete medii
·
două roşii
·
trei căţei de usturoi
·
o lingură de zatar
·
o jumătate de legătură
de pătrunjel
·
un vârf de linguriţă de
piper
Preparare:
Reţeta de
azi se prepară în trei minute. Rapid, aşa cum o să o şi devoraţi după ce e
gata. Spălaţi vinetele, roşiile, pătrunjelul şi usturoiul după ce i-aţi dat jos
hăinuţa.
Crestaţi vinetele, pe lăţime, din
trei în trei centimetri, grosier, cât să faceţi loc feliilor de roşii. În locul
deja pregătit, ascundeţi usturoiul mărunţit şi roşiile tăiate felii. Presăraţi
sarea, piperul, zatarul şi
pătrunjelul. Daca nu aveţi zatar, îl înlocuiţi cu un amestec măcinat de sumac, cimbru, susan prajit, maghiran,
oregano. Sumacul îl puteţi înlocui cu zeama de la un sfert de lămâie. Sunteţi
gata cu pregătitul. Acum puneţi vinetele într-un vas de yena acoperit, în cuptorul
preîncălzit la 200 de grade şi le uitaţi acolo pentru 40 de minute. Dacă nu
acoperiţi vasul, adăugaţi trei linguri de ulei, altfel se vor arde. Eu le
prefer coapte în aburii care se formează în vasul acoperit.
VINETE IMPANATE |
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu