Faceți căutări pe acest blog

14.06.2019

DULCEAŢĂ DE NUCI VERZI

DULCEAŢĂ DE NUCI VERZI

Ingrediente necesare pentru o porţie:
·         2 kg de nuci verzi curăţate– aproximativ 100 bucăţi de nuci
·         1 kg de zahăr
·         o păstaie de vanilie
·         300 de ml de apă
·         6 lămâi
Preparare:
Culegeţi  nucile verzi de mărime medie.  
Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă.
Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece asigurându-vă că nucile sunt acoperite de apă, pentru aceasta puteţi chiar să puneţi o farfurie peste ele pentru a sta scufundate în apă.  Curaţati nucile cu mănuşi  chirurgicale pe care le schimbaţi periodic dacă sucul verde a intrat prin ele sau folosiţi mănuşi mai groase, cauciucate, pentru a evita ca substanţa ce curge din nuci, la curaţare, nu doar să vă păteze mâinile ci chiar să vă ardă pielea de pe degete. Curăţaţi bine toată partea verde a nucii, până nuca rămâne frumoasă, albă, doar miezul.
Lăsaţi nucile curăţate, în apă, 4-5 ore sau până a doua zi.
Pentru sirop, puneţi 300 de ml de apă la foc, adăugaţi păstaia de vanilie pe care aţi tăiat-o în două, pe verticală, adăugaţi zahărul, sucul de la o lămâie şi amestecaţi până se face un sirop gros, lipicios, apoi adăugaţi nucile şi le fierbeţi 25-30 de minute.
Cînd nucile sunt fierte, lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, sterilizaţi borcanele şi o aşezaţi în borcane.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu