DULCEAŢĂ DE NUCI VERZI |
Ingrediente necesare
pentru o porţie:
· 2
kg de nuci verzi curăţate– aproximativ 100 bucăţi de nuci
· 1
kg de zahăr
· o
păstaie de vanilie
· 300
de ml de apă
· 6
lămâi
Preparare:
Culegeţi nucile
verzi de mărime medie.
Pregatiţi un vas cu apă
rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie
în apă.
Curăţaţi nucile de
partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece asigurându-vă că nucile sunt
acoperite de apă, pentru aceasta puteţi chiar să puneţi o farfurie peste ele
pentru a sta scufundate în apă. Curaţati nucile cu mănuşi
chirurgicale pe care le schimbaţi periodic dacă sucul verde a intrat prin
ele sau folosiţi mănuşi mai groase, cauciucate, pentru a evita ca substanţa ce
curge din nuci, la curaţare, nu doar să vă păteze mâinile ci chiar să vă ardă
pielea de pe degete. Curăţaţi bine toată partea verde a nucii, până nuca rămâne
frumoasă, albă, doar miezul.
Lăsaţi nucile curăţate,
în apă, 4-5 ore sau până a doua zi.
Pentru sirop, puneţi 300
de ml de apă la foc, adăugaţi păstaia de vanilie pe care aţi tăiat-o în două,
pe verticală, adăugaţi zahărul, sucul de la o lămâie şi amestecaţi până se face
un sirop gros, lipicios, apoi adăugaţi nucile şi le fierbeţi 25-30 de minute.
Cînd nucile sunt fierte,
lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, sterilizaţi borcanele şi o aşezaţi în
borcane.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu