CIORBĂ ARDELENEASCĂ DE CARTOFI CU COSTIŢĂ AFUMATĂ |
Ingrediente necesare:
·
un kg de costiţă afumată
·
un kg de cartofi
·
doi morcovi
·
o rădăcină de pătrunjel
·
un păstârnac radăcină
·
o ceapă mare
·
500 de ml de smântână
·
o jumătate de legătură
de frunze de pătrunjel
·
3 linguri de ulei
·
sare
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele.
Se toacă ceapa, morcovii,
rădăcina de păstârnac, rădăcina de pătrunjel.
Puneţi uleiul în
cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.
Adăugaţi morcovii, rădăcina de păstârnac şi cea de pătrunjel. Căliţi legumele
la foc mic, aproximativ un minut, apoi adăugaţi costiţa tăiată bucăţi mari şi o
căliţi şi pe ea.
Adăugaţi trei litri de
apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă. Dacă costiţa este prefiartă, după 5 minute adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi
cubuleţe şi mai lăsaţi ciorba să fiarbă 15 minute. Dacă costiţa este crudă, o
fierbeţi 20 de minute, apoi adăugaţi cartofii şi mai lăsaţi ciorba să fiarbă 15
minute. Adăugaţi smântâna, fierbeţi încă trei minute, opriţi focul şi asezonaţi
cu frunze de pătrunjel spălate şi tocate mărunt.
Vă recomand să serviţi ciorbiţa
cu o salată de ceapă cu sumac.
Poftă bună!
mmmm...
RăspundețiȘtergeresimt ca-mi plouă în gură!😅