Ingrediente necesare
pentru două porţii:BUREȚI DE PRUN CU LEURDĂ
·
700 de grame de bureţi
de prun
·
10 frunze de leurdă
proaspătă
·
o ceapă roșie
·
trei rămurele de
pătrunjel verde
·
trei linguri de ulei
·
un sfert de linguriţă de
sare
·
un sfert de linguriţă de
piper roşu
·
un sfert de linguriţă de
piper negru.
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi
tăiaţi grosier bureţii de prun. Spălaţi şi tocaţi ceapa, pătrunjelul şi leurda.
Puneţi uleiul într-o
cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi ceapa tocată. Lăsaţi ceapa la călit,
apoi adăugaţi bureţii de prun şi îi căliţi 5 minute. Adăugaţi leurda tocată, sarea,
piperul negru şi un pahar de apă peste ingredientele din cratiţă şi le lăsaţi
să fiarbă acoperite timp de cincisprezece minute.
Când sunt gata fierţi bureţii şi apa s-a evaporat, adăugaţi piperul roşu și pătrunjelul tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu