Faceți căutări pe acest blog

25.03.2021

Crème brûlée

 

Crème brûlée

Ingrediente necesare pentru o porție:

·         4 ouă

·         80 de grame de zahăr

·         500 ml lapte

·         o păstaie de vanilie

·         un praf de sare

Siropul

·         150 de grame de zahăr pentru caramel

 

Preparare:

 

Vă propun azi un desert delicios și rapid.

Punem în cratiță zahărul pentru caramelizat. Când acesta este topit frumos, îl întindem pe pereții vasului în care o să preparăm crema de zahăr ars.

Într-un bol, batem ouăle cu zahărul, praful de sare, miezul de la păstaia de vanilie, apoi adăugăm treptat laptele.

Turnăm compoziția în cratița cu zahărul caramelizat. Cratița o punem într-o tavă în care adăugăm apă până la mijlocul ei, apoi o punem în cuptorul setat la 170 de grade Celsius, pentru o oră.

Scoatem vasul cu desert, îl răsturnăm pe o farfurie și îl lăsăm la rece pentru 3 ore.

 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu