Crème brûlée |
Ingrediente necesare pentru o porție:
·
4 ouă
·
80 de grame de zahăr
·
500 ml lapte
·
o păstaie de vanilie
·
un praf de sare
Siropul
·
150 de grame de zahăr pentru caramel
Preparare:
Vă
propun azi un desert delicios și rapid.
Punem
în cratiță zahărul pentru caramelizat. Când acesta este topit frumos, îl
întindem pe pereții vasului în care o să preparăm crema de zahăr ars.
Într-un
bol, batem ouăle cu zahărul, praful de sare, miezul de la păstaia de vanilie,
apoi adăugăm treptat laptele.
Turnăm
compoziția în cratița cu zahărul caramelizat. Cratița o punem într-o tavă în
care adăugăm apă până la mijlocul ei, apoi o punem în cuptorul setat la 170 de
grade Celsius, pentru o oră.
Scoatem
vasul cu desert, îl răsturnăm pe o farfurie și îl lăsăm la rece pentru 3 ore.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu