CIORBĂ DE BURTĂ |
·
2 kg de burtă prefiartă
·
1 kg de oase de vită
·
6 litri de apă rece
·
trei morcovi
·
un păstârnac
·
trei linguri de ulei
CIORBĂ DE BURTĂ |
·
un vârf
de cuţit de piper alb
·
6 căței de usturoi
·
600 de ml de smântână
·
3 gălbenușuri de ou
·
trei lingurițe de oțet din borcanul cu ardeii iuți murați
·
un ardei iute
·
trei foi de dafin
·
6 boabe de piper negru
Preparare:
Punem o oală de 6
litri de apă rece la foc, spălăm oasele de vită și le punem la fiert împreună
cu sarea, foile de dafin și boabele de piper și le lăsăm să fiarbă 2 ore, spumăm
periodic.
Curăţaţi,
spălaţi şi
răzuiți legumele.
Punem o cratiță
pe foc, adăugăm uleiul. Când uleiul este încins, adăugaţi morcovul și
păstârnacul ras şi le căliţi cîteva minute.
Adăugați peste
legume zeama strecurată de la oasele de vită, apoi burta prefiartă și spălată bine
cu apă rece și oțet dacă necesită. Dacă sunt bucăți mari de burtă, mărunțit-o
puțin. Fierbeți burta cu legumele pentru 30 de minute.
Curățați
usturoiul, îl spălați și mărunțiți prin presa de usturoi. Îl adăugați în oala
cu ciorbă, deja miroase îmbietor.
Opriți focul,
amestecați gălbenușurile cu smântâna, puneți un polonic de zeamă peste
smântână, amestecați, mai adăugați un polonic de zeamă, apoi turnați amestecul
cremos peste ciorbă. Operațiunea se desfășoară treptat pentru a nu tăia gălbenușurile.
Adăugați piperul alb, oțetul, ardeiul iute și amestecați zeama.
Este gata, o
puteți savura.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu