Faceți căutări pe acest blog

06.01.2022

CIORBĂ DE BURTĂ

 

CIORBĂ DE BURTĂ
Ingrediente necesare:

·          2 kg de burtă prefiartă

·          1 kg de oase de vită

·          6 litri de apă rece

·          trei morcovi

·          un păstârnac

·          trei linguri de ulei

CIORBĂ DE BURTĂ
·          o lingură de sare

·          un vârf de cuţit de piper alb

·          6 căței de usturoi

·          600 de ml de smântână

·          3 gălbenușuri de ou

·          trei lingurițe de oțet din borcanul cu ardeii iuți murați

·          un ardei iute

·          trei foi de dafin

·          6 boabe de piper negru

 

 Preparare:

Punem o oală de 6 litri de apă rece la foc, spălăm oasele de vită și le punem la fiert împreună cu sarea, foile de dafin și boabele de piper și le lăsăm să fiarbă 2 ore, spumăm periodic.

Curăţaţi, spălaţi şi răzuiți legumele.

Punem o cratiță pe foc, adăugăm uleiul. Când uleiul este încins, adăugaţi morcovul și păstârnacul ras şi le căliţi cîteva minute.

Adăugați peste legume zeama strecurată de la oasele de vită, apoi burta prefiartă și spălată bine cu apă rece și oțet dacă necesită. Dacă sunt bucăți mari de burtă, mărunțit-o puțin. Fierbeți burta cu legumele pentru 30 de minute.

Curățați usturoiul, îl spălați și mărunțiți prin presa de usturoi. Îl adăugați în oala cu ciorbă, deja miroase îmbietor.

Opriți focul, amestecați gălbenușurile cu smântâna, puneți un polonic de zeamă peste smântână, amestecați, mai adăugați un polonic de zeamă, apoi turnați amestecul cremos peste ciorbă. Operațiunea se desfășoară treptat pentru a nu tăia gălbenușurile. Adăugați piperul alb, oțetul, ardeiul iute și amestecați zeama.

Este gata, o puteți savura.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu