Faceți căutări pe acest blog

06.01.2022

LANGOS

 

LANGOS
LANGOȘ

Ingrediente necesare pentru 4 bucăți de langoș:

  • 300 g faină
  • 185 ml apă
  • 7 g sare
  • 7 g zahăr
  • 4 g drojdie uscată
  • 300 ml de ulei

 

Într-un vas, puneţi drojdia şi o hidrataţi cu apa călduță. Amestecaţi bine apa cu drojdia, aproximativ 10 minute. Adăugaţi zahărul, făina - treptat şi sarea. Frământăm aluatul 10 minute, apoi îl punem la dospit, acoperit, într-un loc călduţ, pentru 30 de minute.

După 30 de minute, cu mâinile bine unse de ulei, rupem aluatul în 4 bucăţi, punem biluțele formate pe masă și le lăsăm încă 30 de minute la dospit, bine unse cu ulei. După ce au dospit frumos, întindem aluatul până ajunge la un diametru de 20 de centimetri. 

LANGOȘ

Punem uleiul la încins într-o cratiță potrivită pentru ca langoșul să plutească în baie de ulei. Când uleiul este bine încins, punem langoșul la prăjit, îl întoarcem și pe cealaltă parte, apoi îl scoatem din ulei și îl punem pe o farfurie pe care am așezat un șervețel pentru a lua excesul de ulei.

Prăjim cele 4 bucăți de langoș, apoi, după preferințe, punem peste ele cașcaval, smântână, mujdei.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu