LANGOȘ |
Ingrediente necesare pentru 4 bucăți de langoș:
- 300 g faină
- 185 ml apă
- 7 g sare
- 7 g zahăr
- 4 g drojdie uscată
- 300 ml de ulei
Într-un
vas, puneţi drojdia şi o hidrataţi cu apa călduță. Amestecaţi bine apa cu
drojdia, aproximativ 10 minute. Adăugaţi zahărul, făina - treptat şi sarea.
Frământăm aluatul 10 minute, apoi îl punem la dospit, acoperit, într-un loc
călduţ, pentru 30 de minute.
După
30 de minute, cu mâinile bine unse de ulei, rupem aluatul în 4 bucăţi, punem biluțele
formate pe masă și le lăsăm încă 30 de minute la dospit, bine unse cu ulei.
După ce au dospit frumos, întindem aluatul până ajunge la un diametru de 20 de centimetri. LANGOȘ
Punem
uleiul la încins într-o cratiță potrivită pentru ca langoșul să plutească în
baie de ulei. Când uleiul este bine încins, punem langoșul la prăjit, îl
întoarcem și pe cealaltă parte, apoi îl scoatem din ulei și îl punem pe o farfurie
pe care am așezat un șervețel pentru a lua excesul de ulei.
Prăjim
cele 4 bucăți de langoș, apoi, după preferințe, punem peste ele cașcaval, smântână,
mujdei.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu