·
4 kg de zmeură
·
50 de grame de ghimbir
·
2,5 kg de miere
Preparare:
Curăţaţi
şi spălaţi zmeura. Pregătiţi un vas în care puneţi zmeura,
adăugaţi mierea peste ea, o amestecaţi bine cu mierea şi o lăsaţi să stea la
macerat 2 ore.
Curăţaţi, spălaţi şi daţi prin răzătoare
ghimbirul pe care îl adăugaţi peste fructe.
Puneţi compoziţia, la foc mediu, pentru 30-40
de minute, amestecând periodic în ea. Dacă adaugaţi conservant în gem, fierbeţi
zmeura doar 15 minute şi adăugaţi conservantul conform instrucţiunilor specifice
fiecărui conservant.
Cînd gemul este fiert, sterilizaţi
borcanele şi îl aşezaţi în borcane.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu