Faceți căutări pe acest blog

11.07.2016

GEM DE ZMEURA

 Ingrediente necesare pentru o porţie:
GEM DE ZMEURĂ
·                     4 kg de zmeură
·                     50 de grame de ghimbir
·                     2,5 kg de miere
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zmeura. Pregătiţi un vas în care puneţi zmeura, adăugaţi mierea peste ea, o amestecaţi bine cu mierea şi o lăsaţi să stea la macerat 2 ore.
Curăţaţi, spălaţi şi daţi prin răzătoare ghimbirul pe care îl adăugaţi peste fructe.
Puneţi compoziţia, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, amestecând periodic în ea. Dacă adaugaţi conservant în gem, fierbeţi zmeura doar 15 minute şi adăugaţi conservantul conform instrucţiunilor specifice fiecărui conservant.
Cînd gemul este fiert, sterilizaţi borcanele şi îl aşezaţi în borcane.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu