Faceți căutări pe acest blog

14.06.2017

FLORI DE DOVLECEL PANE

FLORI DE DOVLECEL PANE
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·         20 de flori de dovlecel
·         un ou
·         un căţel de usturoi
·         80 ml de bere
·         60 de grame de făină
·         un vârf de cuţit de piper
·         un vârf de cuţit de sare
·         o cană de ulei
Preparare:
Spălaţi cu grijă florile de dovlecel pentru a nu le deteriora; le verificaţi şi inflorescenţa pentru a îndepărta gâzuliţele care se ascund în coloraţii clopoţei.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol oul cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul şi piperul, amestecând toate ingredientele.
Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, floricelele de dovlecel, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Firavele floricele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială delicioasă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu