SUPĂ DE VIŞINE |
Ingrediente necesare
pentru 4 porţii:
·
600 de grame de vişine
·
300 de ml de smântână
·
2 litri de apă
·
5 linguri de zahăr
·
o jumătate de baton de
vanilie
·
un baton de scorţişoară
·
2 cuişoare
·
zeama de la o jumătate
de lămâie
·
2 linguri de amidon sau
3 de făină
·
un praf de sare
·
Preparare:
Spălaţi vişinele şi le
scoateţi sâmburii.
Puneţi apa la fiert,
adăugaţi un praf de sare, vişinele, batonul de scorţişoară, zahărul şi le
lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi, adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie,
cele două cuişoare măcinate şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5 minute.
Când vişinele sunt
fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă.
Într-un bol amestecaţi
smântâna cu amidonul şi miezul de la batonul de vanilie. Puneţi acest amestec
în oală şi mai fierbeţi supa 5 minute.
Opriţi focul, lăsaţi
supa să se răcorească câteva ore pentru a se desăvârşi şi înmiresma.
Vă recomand să o serviţi rece, dacă aveţi rabdarea necesară să aşteptaţi
să se răcorească!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu