Faceți căutări pe acest blog

18.09.2017

DULCEAŢĂ DE PERE


DULCEAŢĂ DE PERE
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·                     2  kg de pere
·                     o lămâie
·                     500 de grame de zahăr
Preparare:
Spălaţi perele, le scoateţi cotorul, le tăiaţi în cubuleţe, adăugaţi zeama de la lămâie şi le puneţi într-o cratiţă cu fund dublu, la foc mic. Le  procesaţi 10 minute, apoi adăugaţi zahărul şi mai fierbeţi dulceaţa încă 20 de minute, la foc mediu. 
DULCEAŢĂ DE PERE
DULCEAŢĂ DE PERE
Dacă doriţi ca dulceaţa să fie foarte dulce adăugaţi 800 de grame de zahăr, dar, pentru că perele culese de mine au fost foarte dulci şi parfumate am optat pentru 500 de grame de zahăr si nu am mai adăugat vanilie sau scorţişoară, pe care dumneavoastră o puteţi adăuga după plac.
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Poftă bună!
DULCEAŢĂ DE PERE     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu