MUSACA DE VINETE |
Ingrediente
necesare pentru şase
porţii
·
două vinete mari
·
600 de grame de carne tocată, de vită
·
două ouă
·
150 de grame de caşcaval
·
100 de grame de smântână
·
300 de grame de pulpă de roşii
·
un morcov
·
un ardei gras
·
două cepe
·
150 ml de ulei de floarea soarelui
pentru prăjit vinetele
·
1 legătură de pătrunjel
·
1 linguriţă de piper roşu
·
1 linguriţă de boia dulce
·
1 linguriţă de rozmarin măcinat
·
sare
Preparare:
Vinetele
le spălăm, le tăiem pe lungimea lor, în felii de 5 mm, le sărăm şi le lăsăm să
stea 15 minute cu sare pentru a se înmuia puţin.
Se spală şi
curăţă morcovul, ceapa şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o cratiţă cu
ulei pe foc, iar, când uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 5 minute,
apoi adăugăm carnea de vită, pe care o călim 3 minute. Când legumele şi carnea
sunt rumene, adăugăm sarea, piperul, boiaua, rozmarinul şi pulpa de roşii şi le
lăsăm să fiarbă, acoperite, la foc mic, 30 de minute.
MUSACA DE VINETE |
Până se
fierbe compoziţia, prăjim feliile de vinete în ulei, pe fiecare parte câte un
minut şi le lăsăm să se scurgă de ulei pe un şerveţel de hârtie.
Pregătim
tava în care punem un strat de vinete, un stat din compoziţia de carne şi
legume, un alt strat de vinete, un alt strat din compoziţia cu carne şi
deasupra, ultimul strat de vinete.
Se amestecă ouăle, smântâna, caşcavalul ras şi se toarnă
peste musaca.
Spălăm, tocăm şi presărăm pătrunjelul peste compoziţia din
tava pe care o punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu