LUDAIE COAPTA CU SCORTISOARA |
Ingrediente
necesare pentru 4 porţii:
·
o
ludaie de aproximativ 1.5 - 2 kg
·
2
linguriţe de scorţişoară
Preparare:
Alegeţi un
dovleac plăcintar bine copt, puţin mângâiat de gerul care îl provoacă să fie
dulceag.
Spălaţi ludaia,
o tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre până la pulpa
cărnoasă.
O spălaţi
din nou, o tăiaţi în bucăţele mai mici, de aproximativ 8 cm, şi o puneţi la
cuptor într-o tavă sau vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră.
Lăsaţi
bucăţile de ludaie să povestească între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit
cuptorul, apoi, le scoateţi, adăugaţi scorţişoara iar, dacă gerul a fost blând
cu ele şi nu sunt suficient de dulci, puteţi adăuga şi miere.
Poftă bună!
LUDAIE COAPTA CU SCORTISOARA |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu