SHAKSHUKA |
Ingrediente
necesare pentru o porţie
·
două ouă
·
50 de grame de caşcaval
·
400 de grame de pulpă de roşii
·
un ardei gras
·
o ceapă
·
un căţel de usturoi
·
2 linguri de ulei de măsline pentru
călit legumele
·
1 linguriţă de pudră de harissa sau un
amestec, în părţi egale, din boia de ardei iute, boabe de coriandru, chimion, pudră de usturoi
·
un vârf de
cuţit de turmeric
·
două frunze
de dafin
·
o jumătate de linguriţă de piper roşu
·
sare
Preparare:
SHAKSHUKA |
Pentru o
porţie generoasă pe care o puteţi savura la micul dejun, se spală şi curăţă ceapa
şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o tigaie cu ulei pe foc, iar, când
uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 2 minute, apoi adăugăm
pulpa de roşii cu tot cu suc, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, turmericul, harissa
şi le lăsam la foc mic, acoperite cu un capac, pentru 15 minute. Amestecăm în
sos şi gustăm să vedem dacă mai are nevoie de condimente.
Când sosul
este făcut, spargem ouăle în compoziţie şi acoperim cu capacul încă 5 minute,
timp în care albuşul se procesează bine, iar gălbenuşul rămâne moale.
Când ouăle
sunt poşate, luăm capacul, adăugam caşcavalul şi foile de dafin.
Dacă vă place, puteţi presăra peste
compoziţie busuioc sau frunze de pătrunjel.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu