Faceți căutări pe acest blog

01.11.2017

SHAKSHUKA


SHAKSHUKA
Ingrediente necesare pentru o porţie

·         două ouă
·         50 de grame de caşcaval
·         400 de grame de pulpă de roşii
·         un ardei gras
·         o ceapă
·         un căţel de usturoi
·         2 linguri de ulei de măsline pentru călit legumele
·         1 linguriţă de pudră de harissa sau un amestec, în părţi egale, din boia de ardei iute, boabe de coriandru,  chimion, pudră de usturoi
·         un vârf de cuţit de turmeric
·         două frunze de dafin
·         o jumătate de linguriţă de piper roşu
·         sare

Preparare:
           
SHAKSHUKA
         Pentru o porţie generoasă pe care o puteţi savura la micul dejun, se spală şi curăţă ceapa şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o tigaie cu ulei pe foc, iar, când uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 2 minute, apoi adăugăm pulpa de roşii cu tot cu suc, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, turmericul, harissa şi le lăsam la foc mic, acoperite cu un capac, pentru 15 minute. Amestecăm în sos şi gustăm să vedem dacă mai are nevoie de condimente.
            Când sosul este făcut, spargem ouăle în compoziţie şi acoperim cu capacul încă 5 minute, timp în care albuşul se procesează bine, iar gălbenuşul rămâne moale.
     Când ouăle sunt poşate, luăm capacul, adăugam caşcavalul şi foile de dafin.
Dacă vă place, puteţi presăra peste compoziţie busuioc sau frunze de pătrunjel.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu