Piept de curcan |
Ingrediente necesare
pentru patru-şase porţii:
·
1 kg de piept de curcan
·
100 de grame de fulgi de
porumb
·
o rămurică de cimbru
verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
·
doi căţei de usturoi
·
o linguriţă de boia iute
·
un sfert de linguriţă de
oregano
·
un sfert de linguriţă de
ghimbir
·
o jumătate de linguriţă
de susan alb, prăjit
·
un sfert de linguriţă de
măghiran
·
un vârf de cuţit de
cardamom
·
un sfert de linguriţă de
piper roşu
·
un sfert de linguriţă de
piper negru
·
o jumătate de linguriţă
de sare.
Preparare:
Curăţaţi şi pisaţi
usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un
făcăleţ, fulgii de porumb.
Amestecaţi într-un
recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano,
ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.
Îmbrăcaţi
pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de
yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.
Dacă
nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de
unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu