Faceți căutări pe acest blog

22.12.2017

Piept de curcan, în crustă picantă de fulgi de porumb

Piept de curcan
Ingrediente necesare pentru patru-şase porţii:
·                1 kg de piept de curcan
·                100 de grame de fulgi de porumb
·                o rămurică de cimbru verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
·                doi căţei de usturoi
·                o linguriţă de boia iute
·                un sfert de linguriţă de oregano
·                un sfert de linguriţă de ghimbir
·                un sfert de linguriţă de sumac
Piept de curcan
·                o jumătate de linguriţă de susan alb, prăjit
·                un sfert de linguriţă de măghiran
·                un vârf de cuţit de cardamom
·                un sfert de linguriţă de piper roşu
·                un sfert de linguriţă de piper negru
·                o jumătate de linguriţă de sare.

Preparare:
Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un făcăleţ, fulgii de porumb.
Amestecaţi într-un recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano, ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.
Îmbrăcaţi pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.
Dacă nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu