Faceți căutări pe acest blog

21.12.2017

BAME CU PERJE USCATE

BAME CU PERJE USCATE
 Ingrediente necesare pentru două porţii:
·         un praz
·         două linguri de ulei de măsline
·         300 de grame de perje uscate şi dezosate
·         500 de grame de bame
·         300 ml suc de roşii
·         două felii de lămâie
·         o jumătate de legătură de pătrunjel
·         o jumătate de linguriţă de piper roşu
BAME CU PERJE USCATE
·         o jumătate de linguriţă de turmeric
·         un vârf de cuţit de cardamom
·         un praf de sare


Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu