BAME CU PERJE USCATE |
Ingrediente necesare
pentru două porţii:
·
un praz
·
două linguri de ulei de măsline
·
300 de grame de perje uscate şi dezosate
·
500 de grame de bame
·
300 ml suc de roşii
·
două felii de lămâie
·
o jumătate de legătură de pătrunjel
·
o jumătate de linguriţă de piper roşu
BAME CU PERJE USCATE |
·
o jumătate de linguriţă de turmeric
·
un vârf de cuţit de cardamom
·
un praf de sare
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de
mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi
pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi
căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi
ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele
5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul,
cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea
acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii
şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu