Faceți căutări pe acest blog

22.12.2017

SOMON CU PIURE DE DOVLEAC

SOMON CU PIURE DE DOVLEAC
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
·         un kg de somon eviscerat şi curăţat
·         zeama de la o lămâie
·         două linguri de ulei de măsline
·         o linguriţă de piper roşu măcinat
·         o linguriţă de cimbru uscat şi măcinat
·         o jumătate de linguriţă de piper alb măcinat
·         600 de grame de dovleac plăcintar
·         un praf de sare
Preparare:
SOMON CU PIURE DE DOVLEAC
Ungeţi somonul cu un amestec din sare, cimbru, piper roşu măcinat, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi îl puneţi la cuptorul încins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Între timp, pregătiţi si piureul de dovleac. Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, îl spălaţi, îl tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre, până la pulpa cărnoasă. Îl spălaţi din nou şi îl puneţi la cuptor într-un vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră, după ce aţi presărat un praf de sare peste el. Cînd dovleacul este bine pătruns, îl scoateţi din cuptor, desprindeţi miezul bine pătruns şi îl amestecaţi cu piper alb măcinat.
Puneţi pe farfurii somonul porţionat şi adăugaţi garnitura din piure de dovleac. Serviţi cald.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu