SOMON CU PIURE DE DOVLEAC |
Ingrediente
necesare pentru 4 porţii:
·
un
kg de somon eviscerat şi curăţat
·
zeama
de la o lămâie
·
două
linguri de ulei de măsline
·
o
linguriţă de piper roşu măcinat
·
o
linguriţă de cimbru uscat şi măcinat
·
o
jumătate de linguriţă de piper alb măcinat
·
600
de grame de dovleac plăcintar
·
un
praf de sare
Ungeţi
somonul cu un amestec din sare, cimbru, piper roşu măcinat, zeama de lămâie,
uleiul de măsline şi îl puneţi la cuptorul încins la 190 de grade Celsius
pentru 25 de minute.
Între
timp, pregătiţi si piureul de dovleac. Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, îl
spălaţi, îl tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre, până la
pulpa cărnoasă. Îl spălaţi din nou şi îl puneţi la cuptor într-un vas de yena, la
200 de grade, pentru o oră, după ce aţi presărat un praf de sare peste el. Cînd
dovleacul este bine pătruns, îl scoateţi din cuptor, desprindeţi miezul bine
pătruns şi îl amestecaţi cu piper alb măcinat.
Puneţi pe
farfurii somonul porţionat şi adăugaţi garnitura din piure de dovleac. Serviţi
cald.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu