Faceți căutări pe acest blog

19.01.2018

TIRAMISU

TIRAMISU

Ingrediente necesare:           
·         350 grame de pişcoturi
·         10 linguri de zahăr pudră
·         6 ouă
·         500 grame de mascarpone
·         600 ml cafea îndulcită
·         4 linguri de pudră de roşcove sau 2 linguri de cacao
·         un praf de sare

Preparare:
Preparaţi cafeaua, o îndulciţi, după gust, şi o lăsaţi să se răcească. După plac, în cafea puteţi adăuga alcool, esenţă de rom, vanilie, ce vă face poftă. Scoateţi crema de mascarpone din frigider şi o lăsaţi să stea la temperatura camerei.
TIRAMISU
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile cu 5 linguri de zahăr, cu un mixer, până devin spumă.  Separat, bateţi gălbenuşurile cu 5 linguri de zahăr şi un praf de sare, până devin o cremă.
Într-un bol, amestecaţi gălbenuşurile cu mascarpone şi apoi încorporaţi uşor, cu o spatulă, albuşurile bătute spumă.  La această operaţiune, în niciun caz, nu folosiţi mixerul, deoarece vă va tăia crema. Împărţiţi compoziţia în trei părţi egale.
Puneţi cafea într-un bol, suficient de mare, pentru a intra pişcoturile în el. Luaţi câte o bucată de pişcot, o scufundaţi câteva secunde în cafea şi apoi o aşezaţi într-o tavă. Procedaţi astfel, până aţi acoperit fundul tăvii, apoi, puneţi un strat de cremă, puneţi din nou un strat de pişcoturi însiropate, din nou un strat de cremă şi un strat de pişcoturi însiropate. Adăugaţi ultimul strat de cremă şi presăraţi pudra de roşcove deasupra delicioasei prajituri. Dacă nu aveţi pudră de roşcove, presăraţi printr-o sită două linguri de cacao.
Lăsaţi tiramisu la rece, cateva ore, apoi savuraţi-l alături de cei dragi. E o prăjitură gustoasă şi rapid de preparat.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu