·
Un iepure
·
Un dovlecel
·
Doi morcovi
·
Două cepe
·
Un ardei iute
·
Două roşii mici
·
O jumătate de linguriţă
de rozmarin
·
O jumătate de linguriţă
de cimbru
·
O jumătate de linguriţă
de piper roşu
·
O jumătate de linguriţă
de piper negru
·
O jumătate de linguriţă
de piper alb
·
O jumătate de linguriţă
de turmeric(curcuma)
·
8 boabe de coriandru
·
3 frunze de ţelină
·
6 căţei de usturoi
·
80 grame de unt
·
Sare
Preparare:
Spălaţi iepurele, curăţaţi şi spălaţi un morcov, o ceapă,
usturoiul şi le tăiaţi cubuleţe. Spălaţi ardeiul iute, roşiile, frunzele de
ţelină şi le tocaţi.
Ungeţi iepurele cu 30 de grame de unt şi umpleţi-l
cu bucăţile de roşii, ardei iute, un morcov, o ceapă, cei şase căţei de usturoi
şi presăraţi, peste legume şi carne, frunzele de ţelină şi condimentele
amestecate şi
pisate – o jumătate de linguriţă de rozmarin, cu o
jumătate de linguriţă de cimbru, jumătate de linguriţă de piper roşu, o
jumătate de linguriţă de piper negru, boabele de coriandru, sare.
Puneţi carnea la cuptor, la 200 de grade, pentru
60 de minute.
Între timp, preparaţi dovlecelul sote. Curăţaţi
ceapa rămasă şi o tocaţi fideluţă. Curăţaţi morcovul, dovlecelul pe care îl
scobiţi de seminţe şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi într-o cratiţă 50 de grame de unt,
adăugaţi cepa pe care o căliţi puţin, apoi morcovul şi la final cubuleţele de
dovlecel împreună cu un pahar de apă. Presăraţi sare, puneţi un capac peste
legume şi le lăsaţi, la foc mediu, 5-7 minute. Luaţi capacul, adăugaţi o jumătate
de linguriţă de piper alb şi jumătate de linguriţă de turmeric, apoi frunzele
de mărar tocat şi spălat şi stingeţi focul.
Când este gata iepurele umplut cu legume, îl scoateţi din cuptor
şi îl aşezaţi pe farfurii împreună cu dovlecelul sote.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu