Faceți căutări pe acest blog

12.03.2018

CIORBĂ DE CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ

CIORBĂ DE CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ
Ingrediente necesare:
·          o ceapă
·          două kg de cartofi
·          un gălbenuş de ou
·          300 de ml de smântână
·          o roşie mare, zemoasă sau 100 ml de suc de roşii
·          un sfert de legătură de pătrunjel
·          2 linguri de ulei
CIORBĂ DE CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ
·          sare
·          o jumătate de linguriţă de piper alb.
·           
 Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele.
Tocaţi ceapa, puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă. Adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, puneţi doi litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 15 de minute. Adăugaţi roşia decojită sau sucul de roşii şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Opriţi focul.
Puneţi gălbenuşul de ou într-un bol, îl bateţi cu smântâna, adâugaţi un polonic de ciorbă caldă şi apoi puneţi tot conţinutul în oală, împreună cu piperul alb.
Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul proaspăt şi îl puneţi în oală.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu