CIORBĂ DE CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ |
Ingrediente necesare:
·
o ceapă
·
două kg de cartofi
·
un gălbenuş de ou
·
300 de ml de smântână
·
o roşie mare, zemoasă
sau 100 ml de suc de roşii
·
un sfert de legătură de
pătrunjel
·
2 linguri de ulei
CIORBĂ DE CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ |
·
sare
·
o jumătate de linguriţă
de piper alb.
·
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele.
Tocaţi ceapa, puneţi
uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta
devine sticloasă. Adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe,
puneţi doi litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 15 de minute. Adăugaţi roşia
decojită sau sucul de roşii şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Opriţi focul.
Puneţi gălbenuşul de ou într-un
bol, îl bateţi cu smântâna, adâugaţi un polonic de ciorbă caldă şi apoi puneţi
tot conţinutul în oală, împreună cu piperul alb.
Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul
proaspăt şi îl puneţi în oală.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu