Faceți căutări pe acest blog

12.03.2018

DOVLECEL UMPLUT CU AMARANTH

DOVLECEL UMPLUT CU AMARANTH 
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
·         4 dovlecei rotunzi
·         10 linguri de amaranth
·         un praz
·         2 linguri de ulei de măsline
·         jumătate de legătură de mărar
·         sare
·         un sfert de linguriţă de piper alb
·         8 boabe piper roşu

Mod de preparare:

Fierbeţi amaranth-ul în apă cu un praf de sare pentru 20 de minute.
Spălaţi şi curăţaţi dovleceii, le scobiţi interiorul cu o lingură.
Curăţaţi şi tocaţi prazul.
DOVLECEL UMPLUT CU AMARANTH 
Pentru umplutură, puneţi uleiul în cratiţă să se incingă, adaugaţi prazul şi îl lăsaţi timp de un minut să se călească. Adăugaţi amaranth-ul fiert şi scurs de apă, peste praz şi amestecaţi 3 minute în ingrediente, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare şi piperul alb.
Aşezaţi dovleceii într-o tavă, îi umpleţi cu amestecul preparat şi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, într-un vas de yena, cu capac.
Cînd îi scoateţi din cuptor, adăugaţi mărarul spălat şi tocat şi piperul roşu.
Se servesc calzi.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu