DOVLECEL UMPLUT CU AMARANTH |
Ingrediente necesare
pentru 2 porţii:
·
4 dovlecei rotunzi
·
10 linguri de amaranth
·
un praz
·
2 linguri de ulei de
măsline
·
jumătate de legătură de
mărar
·
sare
·
un sfert de linguriţă de
piper alb
·
8 boabe piper roşu
Mod de preparare:
Fierbeţi amaranth-ul în apă
cu un praf de sare pentru 20 de minute.
Spălaţi şi curăţaţi dovleceii,
le scobiţi interiorul cu o lingură.
Pentru umplutură, puneţi
uleiul în cratiţă să se incingă, adaugaţi prazul şi îl lăsaţi timp de un minut
să se călească. Adăugaţi amaranth-ul fiert şi scurs de apă, peste praz şi amestecaţi
3 minute în ingrediente, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare şi
piperul alb.
Aşezaţi dovleceii într-o
tavă, îi umpleţi cu amestecul preparat şi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute
la 180 de grade, într-un vas de yena, cu capac.
Cînd îi scoateţi din
cuptor, adăugaţi mărarul spălat şi tocat şi piperul roşu.
Se servesc calzi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu