Foitaj cu urzici |
Ingrediente necesare
pentru o porţie:
·
500 grame de aluat foitaj împărţit
în două foi
·
600 grame de urzici
·
un praz
·
o ceapă verde
·
două fire de usturoi
verde
·
300 grame de brânză
·
3 ouă
·
4 linguri de ulei de
măsline
·
jumătate de legătură de mărar
·
un vârf de cuţit de
nucşoară
·
10 boabe de piper roşu
·
un praf de sare
Mod de preparare:
Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul.
Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile.
Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le
puneţi apoi să se scurgă de apă.
Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi
mărunţiţi şi urzicile.
Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi prazul,
ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când acestea sunt
călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.
Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le
amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul
şi pătrunjelul tocat.
Aşezaţi o foaie din aluatul foitaj
în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la
200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea
având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie
de aluat foitaj deasupra umpluturii.
Daţi tava la cuptor pentru 25 de
minute, la 200 de grade.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu