Faceți căutări pe acest blog

19.04.2018

Foitaj cu urzici

Foitaj cu urzici
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·         500 grame de aluat foitaj împărţit în două foi
·         600 grame de urzici
·         un praz
·         o ceapă verde
·         două fire de usturoi verde
·         300 grame de brânză
·         3 ouă
·         4 linguri de ulei de măsline
·         jumătate de legătură de mărar
·         jumătate de legătură de pătrunjel
Foitaj cu urzici
·         un vârf de cuţit de nucşoară
·         10 boabe de piper roşu
·         un praf de sare

Mod de preparare:
Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile.
Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le puneţi apoi să se scurgă de apă.
Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi mărunţiţi şi urzicile.
Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi prazul, ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când acestea sunt călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.
Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat.
Aşezaţi o foaie din aluatul foitaj în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie de aluat foitaj deasupra umpluturii.
Daţi tava la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu