OUĂ CU UMPLUTURĂ VEGANĂ |
O alternativă uşoară, oferită de
primăvară la clasicele ouă umplute.
Ingrediente
necesare pentru două porţii:
·
şase ouă
·
două bucăţi de avocado bine copt
·
50 de grame de roşii
deshidratate
·
o linguriţă de capere mici
conservate în oţet
·
10 frunze de leurdă
·
o rămurică de cimbru
verde
·
zeama de la o jumătate
de lămâie
·
o jumătate de linguriţă de turmeric
·
3 boabe de piper roşu
·
un praf de sare
Preparare:
Fierbeţi ouăle, apoi le puneţi în apă rece pentru a le desface mai
uşor coaja. Le decojiţi, le tăiaţi în două şi le scoateţi gălbenuşul pe care îl
puteţi utiliza la alte preparate.
Tăiaţi avocado în două, scoateţi
sâmburele, apoi cu o lingură scobiţi miezul de de lîngă coajă.
Puneţi în
blender miezul de avocado, roşiile
deshidratate, caperele, leurda,
busuiocul, frunzuliţele de cimbru, zeama de la jumătatea de lămâie, curcuma,
piperul, sarea, le procesaţi până devin o pastă apoi umpleţi
jumătaţile de ouă cu acest amestec primăvăratic.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu