ISLERE |
ISLERE |
ISLERE |
Ingrediente necesare pentru o porţie:
Pentru blat:
·
350 grame de făină
·
250 grame de unt gras sau 200 de grame de untură
·
două gălbenușuri de ou
·
100 grame de zahăr pudră
·
un praf de sare
Pentru cremă:
·
100 grame de zahăr pudră
·
30 grame de pudră de cacao
·
200 grame de unt
·
o lingură de esență de rom
Glazura:
·
100 grame de ciocolată
·
30 grame de unt
Preparare blat:
Se freacă gălbenușurile de ou cu zahărul şi praful de
sare până devin cremoase. Se adaugă untul care a stat la temperatura camerei,
se amestecă bine şi se încorporează făina, până devine un aluat moale, fraged
care se lasă la rece o oră sau până a doua zi dacă aveţi timpul necesar.
Se scoate compoziţia din frigider, se încinge cuptorul la
180 de grade şi se întinde aluatul pe blatul de lucru presărat în prealabil cu
făină. Foaia de aluat cu o grosime de 5-8 mm se decupează cu un pahar cu un
diametru de 5 cm. Aluatul rămas în urma tăierii cu paharul îl întindeți din nou
pe blat şi îl decupați în continuare până terminați toată compoziţia.
Se pun la cuptor cerculeţele de aluat, la 180 de grade
Celsius, pentru 10 minute, până devin aurii, nu le rumeniți.
Preparare cremă:
Se freacă untul cu zahărul pudră până devine cremă, apoi
se adaugă cacao și esența de rom și se omogenizează toate ingredientele.
Împărțim fursecurile în două. Pe jumătate din cerculețele
de aluat, după ce s-au răcit, punem crema cu un poș, apoi adăugăm cealaltă
jumătate de fursec și îl presăm peste cel pe care am pus crema.
Preparare glazură:
Se pune apă la fiert într-o cratiță, se asează un bol
deasupra ei și se pune ciocolata ruptă în bucățele, la topit, în bol. Când este
topită ciocolata, oprim focul, așteptăm să se răcească ciocolata și încorporăm
untul. Ciocolata nu trebuie sa fie prea caldă pentru a nu tăia untul dar nici
prea rece deoarece nu se mai încorporează untul.
Glazurăm fursecurile și le lăsăm câteva ore până crema
înmoaie aluatul sfărmicios.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu