Faceți căutări pe acest blog

22.04.2018

ISLERE – FURSECURI AUSTRIECE

ISLERE
ISLERE
ISLERE

Ingrediente necesare pentru o porţie:
Pentru blat:
·         350 grame de făină
·         250 grame de  unt gras sau 200 de grame de untură
·         două gălbenușuri de ou
·         100 grame de zahăr pudră
·         un praf de sare

Pentru cremă:
·         100 grame de zahăr pudră
·         30 grame de pudră de cacao
·         200 grame de  unt
·         o lingură de esență de rom

Glazura:
·         100 grame de ciocolată
·         30 grame de unt

Preparare blat:
Se freacă gălbenușurile de ou cu zahărul şi praful de sare până devin cremoase. Se adaugă untul care a stat la temperatura camerei, se amestecă bine şi se încorporează făina, până devine un aluat moale, fraged care se lasă la rece o oră sau până a doua zi dacă aveţi timpul necesar.
Se scoate compoziţia din frigider, se încinge cuptorul la 180 de grade şi se întinde aluatul pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Foaia de aluat cu o grosime de 5-8 mm se decupează cu un pahar cu un diametru de 5 cm. Aluatul rămas în urma tăierii cu paharul îl întindeți din nou pe blat şi îl decupați în continuare până terminați toată compoziţia.
Se pun la cuptor cerculeţele de aluat, la 180 de grade Celsius, pentru 10 minute, până devin aurii, nu le rumeniți.

Preparare cremă:
Se freacă untul cu zahărul pudră până devine cremă, apoi se adaugă cacao și esența de rom și se omogenizează toate ingredientele.
Împărțim fursecurile în două. Pe jumătate din cerculețele de aluat, după ce s-au răcit, punem crema cu un poș, apoi adăugăm cealaltă jumătate de fursec și îl presăm peste cel pe care am pus crema.

Preparare glazură:
Se pune apă la fiert într-o cratiță, se asează un bol deasupra ei și se pune ciocolata ruptă în bucățele, la topit, în bol. Când este topită ciocolata, oprim focul, așteptăm să se răcească ciocolata și încorporăm untul. Ciocolata nu trebuie sa fie prea caldă pentru a nu tăia untul dar nici prea rece deoarece nu se mai încorporează untul.
Glazurăm fursecurile și le lăsăm câteva ore până crema înmoaie aluatul sfărmicios.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu