CIORBĂ CU BUREŢI DE PRUN
|
Ingrediente necesare:
·
800 de grame de bureţi
de prun
·
un morcov
·
o rădăcină de pătrunjel
·
o ceapă
·
300 de ml de smântână
·
câteva rămurele
de pătrunjel proaspăt
·
3 linguri de ulei
·
5 boabe de piper roşu
·
un praf de sare
·
Preparare:
Alegeţi bureţii de
iarbă, gâze, îi spălaţi, îi tăiaţi în două-patru bucaţi şi îi puneţi într-o
oală cu apă şi sare, la fiert. Când sunt fierţi, îi puneţi într-o strecurătoare
să se scurgă de apă.
Spălaţi şi curăţaţi legumele
pe care le alegeţi cu grijă, să nu fie aţoase, lemnoase ci, cât mai crude.
Se toacă mărunt ceapa, apoi,
se dă prin răzătoare rădăcina de pătrunjel şi morcovul.
Puneţi uleiul în oală,
să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă. Adăugaţi
morcovul şi pătrunjelul ras, mai amestecaţi legumele o jumătate de minut la foc
mic şi adăugaţi bureţii. Căliţi toate ingredientele, la foc mic, aproximativ un
minut.
Ciorba cu bureti de prun |
Adăugaţi doi litri de
apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 15 minute. Puneţi în oală smântâna şi apoi presăraţi
piperul alb, lăsînd ciorba să fiarbă încă 3 minute.
Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul
proaspăt pe care îl puneţi în oală împreună cu piperul roşu.
Opriţi focul apoi puneţi
ciorba în farfurii.
Poftiţi de gustaţi o mâncare cu gust proaspăt de
mai care a binecuvântat
micile pălărioare cu ploaia de aur a lunilor primăvăratice.
Ciorba cu bureti de prun |
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu