Faceți căutări pe acest blog

31.05.2018

DULCEAŢĂ DE VIŞINE

  
DULCEAŢĂ DE VIŞINE
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·                     2.5  kg de vişine
·                     1 bucată lămâie
·                     1.5 kg de zahăr
Preparare:
Pentru cea mai bună dulceaţă, alegeţi vişinele, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii.
Puneţi zahărul peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. 
DULCEAŢĂ DE VIŞINE


Puneţi vişinele în cratiţă, la foc mediu, le fierbeţi 15 minute, adăugaţi zeama de la lămâie şi le mai fierbeţi 5 minute. Le spumaţi dacă este cazul.
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Poftă bună!
DULCEAŢĂ DE VIŞINE
DULCEAŢĂ DE VIŞINE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu