Dulceaţă din flori de salcâm |
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·
1,5 kg de flori de salcâm
·
3 lămâi
·
1.5 kg de zahăr
·
un litru de apă
Preparare:
Alegeţi floricelele de salcâm de pe rămurele, apoi le spălaţi
cu grijă în baie de apă, de două - trei ori. Când sunt bine spălate, le puneţi
într-o sită să se scurgă apa din ele.
Dulceaţă din flori de salcâm |
Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul,
amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama
de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul, adăugaţi florile
de salcâm si fierbeţi compoziţia 20 - 30 de minute.
Cînd
dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Dulceaţă din flori de salcâm |
Dulceaţa de flori de salcâm, cu parfumul
ei inconfundabil, vă va aminti de aroma mierii de albine.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu