Faceți căutări pe acest blog

04.05.2018

DULCEATA DIN FLORI DE SALCAM

Dulceaţă din flori de salcâm

 Ingrediente necesare pentru o porţie:
·                     1,5  kg de flori de salcâm
·                     3 lămâi
·                     1.5 kg de zahăr
·                     un litru de apă
Preparare:
Alegeţi floricelele de salcâm de pe rămurele, apoi le spălaţi cu grijă în baie de apă, de două - trei ori. Când sunt bine spălate, le puneţi într-o sită să se scurgă apa din ele.
Dulceaţă din flori de salcâm
Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul, adăugaţi florile de salcâm si fierbeţi compoziţia 20 - 30 de minute.
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Dulceaţă din flori de salcâm
Dulceaţa de flori de salcâm, cu parfumul ei inconfundabil, vă va aminti de aroma mierii de albine.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu