Faceți căutări pe acest blog

10.08.2018

FRIGĂRUI DE PUI

FRIGARUI DE PUI
Ingrediente necesare pentru 5 porţii: 
·         10 beţişoare pentru frigărui
·         700 de grame de piept de pui
·         2 cepe
·         1 ardei roşu
·         200 de grame de slănină
·         1 căţel de usturoi
·         2 linguriţe de miere
·         1 lingură de sos de soia
FRIGARUI DE PUI
·         o jumătate de linguriţă de piper roşu, măcinat
·         3 linguri de ulei de măsline
·         1 linguriţă de sare
  Preparare:

Puneţi beţişoarele în apă pentru 30 de minute.
Curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care îl daţi prin presă şi îl amestecaţi în marinada pe care o faceţi din miere, sosul de soia, piperul roşu, o jumătate de linguriţă de sare, două linguri de ulei de măsline.
Tăiaţi puiul în bucăţi mari şi îl puneţi în marinada pentru 20 de minute.
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi grosier ardeiul şi ceapa. Tăiaţi cuburi slănina.
FRIGARUI DE PUI
Adăugaţi slănina, ceapa şi ardeiul în marinada în care se află carnea de pui, mai adăugaţi o lingură de ulei de măsline şi cealaltă jumătate de linguriţă de sare. Amestecaţi toate ingredientele şi începeţi să le puneţi pe beţişoare, alternand carnea de pui cu slănina, ceapa şi ardeiul.
Când jarul este pregătit, puneţi frigăruile pe gratar şi le lăsaţi câte 3-4 minute pe fiecare parte, până sunt rumenite bine şi le daţi jos de pe foc.
Ingredientele alese de dumneavoastră pot fi şi altele, puteţi adăuga ciuperci, roşii, dovlecei, ce vă face poftă.
Vă recomand să le savuraţi cu o granitură de cartofi copţi în jar rasfăţaţi cu sos de iaurt.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu