Ingrediente necesare
pentru 4 porţii:
·
800 de grame de dovleac
·
un morcov
·
o rădăcină de păstârnac
·
doi cartofi
·
o ceapă mică
·
un căţel de usturoi
·
două linguri de unt
·
1 litru de apă
·
o jumătate de linguriţă
de sare
·
un sfert de linguriţă de piper alb
·
un sfert de linguriţă de chimen măcinat
·
un sfert de linguriţă de coriandru măcinat
·
o linguriţă de turmeric
·
un vârf de cuţit de
nucşoară.
Preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi
tocaţi cubuleţe morcovul, păstârnacul, cartofii,
ceapa, usturoiul şi dovleacul din care scoateţi şi seminţele.
Puneţi untul să se
încingă, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi păstârnacul.
Cînd sunt călite,
adăugaţi supa de pui, apa, dovleacul şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Adăugaţi
cartofii, sare şi lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 10 minute, până sunt bine pătrunse.
Luaţi supa de pe foc, o
lăsaţi să se răcească puţin şi o puneţi într-un blender şi o mixaţi până devine
o pastă. Adăugaţi piperul alb măcinat, chimenul, coriandrul, turmericul, nucşoara şi o puneţi în bolurile de supă.
Puteţi să o serviţi cu
crutoane de pâine sau seminţe prăjite de dovleac.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu