Taitei cu telemea |
Azi preparăm reţeta bunicii!
Ingrediente necesare
pentru patru porţii:
·
2 ouă
·
20 ml apă
·
200 grame de făină
·
un praf de sare
·
250 de grame de telemea
de oaie
·
o jumătate de legătură
de mărar
Preparare:
Cerneţi făina într-un
bol pentru a deveni mai aerată. Faceţi un culcuş în mijlocul ei şi puneţi acolo
ouăle, apa, sarea şi încorporaţi ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să fie
elastic, compact şi să nu se lipească de mâini. Lăsaţi aluatul 30 de minute să
se odihnească sub un prosop, apoi începeţi să întindeţi foaia de tăiţei cu
mişcări circulare şi sacadate. Rotiţi aluatul pe toate părţile, presărând
periodic, în ploaie, un pic de făină, cât luaţi între degete, pentru ca foaia să
nu se lipească de sucitor, aşa cum vă arăta bunica să faceţi, cu grijă să nu se
rupă.
Taitei cu telemea |
Când este gata întinsă
foaia, o tăiaţi în pătrăţele de dimensiuni de 2 pe 2 cm pe latură, sau mai mari
dacă vă plac şi o lăsaţi să se usuce câteva ore sau până a doua zi, pe un prosop.
Puneţi tăiţeii la fiert,
într-o oală cu apă clocotită, în care aţi adăugat un praf de sare. Îi fierbeţi
6-10 minute, apoi îi scurgeţi de apă şi îi treceţi printr-un jet de apă rece.
Puneţi uleiul la încins, adăugaţi telemeaua fărâmiţată, o
încălziţi puţin apoi puneţi şi tăiţeii, amestecaţi bine ingredientele, opriţi
focul şi presăraţi mărarul spălat şi tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu