Faceți căutări pe acest blog

16.10.2018

KETCHUP

KETCHUP
Ingrediente necesare:
·         2 kg de roşii;
·         6 gogoşari;
·         2 căţei de usturoi;
·         6 cepe;
·         200 grame de zahăr brun;
·         100 ml de oţet;
·         2 linguri de muştar;
·         6 boabe de piper;
·         3 cuişoare;
·         4 linguri de ulei;
·         o linguriţă de sare.
Preparare:
KETCHUP
Spălaţi roşiile, le opăriţi şi le daţi jos pieliţa. Procedaţi la fel şi cu gogoşarii.
Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
Puneţi uleiul într-o cratiţă la încins şi adăugaţi ceapa şi usturoiul. Când sunt călite, adăugaţi roşiile şi gogoşarii tăiaţi, muştarul, piperul şi cuişoarele măcinate, sarea, zahărul şi oţetul şi le lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
Opriţi focul, le lăsaţi câteva minute să se răcească apoi le daţi prin blender şi le mai puneţi la foc mediu 30-40 de minute până amestecul s-a îngroşat.
Aşezaţi ketchup-ul în borcane şi îl puneţi la dustulit.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu