KETCHUP |
Ingrediente
necesare:
·
2
kg de roşii;
·
6
gogoşari;
·
2
căţei de usturoi;
·
6
cepe;
·
200
grame de zahăr brun;
·
100
ml de oţet;
·
2
linguri de muştar;
·
6
boabe de piper;
·
3
cuişoare;
·
4
linguri de ulei;
·
o
linguriţă de sare.
Spălaţi
roşiile, le opăriţi şi le daţi jos pieliţa. Procedaţi la fel şi cu gogoşarii.
Curăţaţi
şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
Puneţi
uleiul într-o cratiţă la încins şi adăugaţi ceapa şi usturoiul. Când sunt
călite, adăugaţi roşiile şi gogoşarii tăiaţi, muştarul, piperul şi cuişoarele
măcinate, sarea, zahărul şi oţetul şi le lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
Opriţi
focul, le lăsaţi câteva minute să se răcească apoi le daţi prin blender şi le
mai puneţi la foc mediu 30-40 de minute până amestecul s-a îngroşat.
Aşezaţi
ketchup-ul în borcane şi îl puneţi la dustulit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu