FOIETAJ CU MERE |
FOIETAJ CU MERE
Ingrediente necesare:
·
400
grame de făină;
·
180
ml apă;
·
1
ou;
·
un
praf de sare;
·
250
grame de unt
·
1
kilogram de mere;
·
1
linguriţă de scorţişoară;
·
150
grame de zahăr;
·
o
lămâie;
·
50
grame de unt topit pentru uns foile;
·
150
grame de zahăr pudră pentru decor.
Preparare:
Puneţi
făina într-un bol, adăugaţi oul, sarea,
apa şi frământaţi bine aluatul până devine elastic, apoi îl lăsaţi să se
odihnească timp de o oră, acoperit cu o folie.
În acest timp, curăţaţi merele le daţi prin răzuitoare, le stoarceţi de
zeama lăsată, apoi puneţi peste ele sucul
de la lămâie, zahărul şi scorţişoara şi le amestecaţi bine.
Luaţi foaia de aluat şi o întindeţi puţin; întindeţi untul peste ea, o
împăturaţi ca pe un plic şi o lăsaţi 10 minute la rece, apoi repetaţi
operaţiunea de două ori, întinzînd-o ca pe foaia de tăiţei apoi o adunaţi ca pe
un plic.
Când aluatul este pregătit, îl împărţiţi în două bucăţi şi întindeţi cele
două foi; prima o aşezaţi în tava în care aţi pus o foaie de copt, o ungeţi cu
unt topit, adăugaţi umplutura şi cea de a doua foaie peste care treceţi cu
pensula înmuiată în unt.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi foietajul
pentru 35-40 de minute.
Când este copt, îl pudraţi cu zahăr.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu