Faceți căutări pe acest blog

25.10.2018

FOIETAJ CU MERE

FOIETAJ CU MERE
FOIETAJ CU MERE
Ingrediente necesare:
·         400 grame de făină;
·         180 ml apă;
·         1 ou;
·         un praf de sare;
·         250 grame de unt
·         1 kilogram de mere;
·         1 linguriţă de scorţişoară;
·         150 grame de zahăr;
·         o lămâie;
·         50 grame de unt topit pentru uns foile;
·         150 grame de zahăr pudră pentru decor.
Preparare:
Puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, sarea, apa şi frământaţi bine aluatul până devine elastic, apoi îl lăsaţi să se odihnească timp de o oră, acoperit cu o folie.
În acest timp, curăţaţi merele le daţi prin răzuitoare, le stoarceţi de zeama lăsată, apoi  puneţi peste ele sucul de la lămâie, zahărul şi scorţişoara şi le amestecaţi bine.
Luaţi foaia de aluat şi o întindeţi puţin; întindeţi untul peste ea, o împăturaţi ca pe un plic şi o lăsaţi 10 minute la rece, apoi repetaţi operaţiunea de două ori, întinzînd-o ca pe foaia de tăiţei apoi o adunaţi ca pe un plic.
Când aluatul este pregătit, îl împărţiţi în două bucăţi şi întindeţi cele două foi; prima o aşezaţi în tava în care aţi pus o foaie de copt, o ungeţi cu unt topit, adăugaţi umplutura şi cea de a doua foaie peste care treceţi cu pensula înmuiată în unt.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi foietajul pentru 35-40 de minute.
Când este copt, îl pudraţi cu zahăr.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu