Faceți căutări pe acest blog

14.11.2018

SUPA DE GUTUI

                         SUPĂ DE GUTUI

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
·          4 gutui mari şi bine coapte
·          250 de ml de smântână
·          2 litri de apă
·          4 linguri de zahăr
·          un baton de scorţişoară
·          zeama de la o jumătate de lămâie
·          2 linguri de amidon sau 3 de făină
·          un praf de sare
 Preparare:
Spălaţi gutuile de puful “galben ca de pui”, apoi
SUPĂ DE GUTUI
t
ăiaţi miezul de pe cotor. Puteţi să curaţaţi şi coaja dar, dacă gutuile sunt bine coapte, ea va înmiresma supa şi va ţine miezul ca să nu se desfacă prin oală, în timpul gătirii. Eu nu am curăţat gutuile deoarece erau bine coapte şi coaja mi-a parfumat supa.
Puneţi apa la fiert, adăugaţi un praf de sare, batonul de scorţişoară, zahărul, gutuile şi le lăsaţi să fiarbă 5 minute, chiar 10 dacă gutuile nu sunt bine coapte, apoi adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 3 minute.
Când gutuile sunt fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă.
Într-un bol amestecaţi smântâna cu amidonul, puneţi acest amestec în oală şi mai fierbeţi supa 5 minute.
Opriţi focul, lăsaţi supa să se răcorească câteva ore, dacă rezistaţi poftei.
Recomandarea este să o serviţi rece!

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu