SUPĂ DE GUTUI
|
Ingrediente necesare
pentru 4 porţii:
·
4 gutui mari şi
bine coapte
·
250 de ml de smântână
·
2 litri de apă
·
4 linguri de zahăr
·
un baton de scorţişoară
·
zeama de la o jumătate
de lămâie
·
2 linguri de amidon sau
3 de făină
·
un praf de sare
Preparare:
Spălaţi gutuile de puful
“galben ca de pui”, apoi
tăiaţi miezul de pe cotor. Puteţi să curaţaţi
şi coaja dar, dacă gutuile sunt bine coapte, ea va înmiresma supa şi va ţine
miezul ca să nu se desfacă prin oală, în timpul gătirii. Eu nu am curăţat
gutuile deoarece erau bine coapte şi coaja mi-a parfumat supa.
SUPĂ DE GUTUI |
Puneţi apa la fiert,
adăugaţi un praf de sare, batonul de scorţişoară, zahărul, gutuile şi le lăsaţi
să fiarbă 5 minute, chiar 10 dacă gutuile nu sunt bine coapte, apoi adăugaţi
zeama de la o jumătate de lămâie şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 3
minute.
Când gutuile sunt
fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă.
Într-un bol amestecaţi
smântâna cu amidonul, puneţi acest amestec în oală şi mai fierbeţi supa 5
minute.
Opriţi focul, lăsaţi
supa să se răcorească câteva ore, dacă rezistaţi poftei.
Recomandarea este să o serviţi rece!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu