CIORBĂ DE BOSTAN |
Ingrediente necesare:
·
un bostan, dovleac de 1
kg
·
o ceapă
·
2 linguri de ulei
·
300 de ml de smântână
·
o roşie mare, zemoasă sau 100 ml de suc de
roşii
·
un ardei mic, roşu, normal sau iute, după
preferinţe
·
un sfert de legătură de mărar
·
un praf de sare
·
o sfert de linguriţă de piper alb.
Ciorbiţa de azi este specifică
zonei Crişanei şi Banatului unde se folosesc bostanii pentru ciorbiţe sau alte
mâncăruri. Bostanul este perfect pentru ciorbiţă deoarece nu se sfărâmă atât de
repede ca şi dovlecelul.
Spălaţi şi curăţaţi bostanul
de coajă, apoi îl scobiţi de seminţe şi îl daţi prin răzătoare. Sunt răzătoare
speciale pentru bostănei sau folosiţi una cu ochiuri mari.
Tocaţi ceapa, puneţi
uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta
devine sticloasă. Adăugaţi bostanul, ardeiul roşu, puneţi doi litri de apă,
sarea şi lăsaţi să fiarbă 10 minute, la foc mic. Adăugaţi roşia decojită şi
tăiată sau sucul de roşii, smântâna şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute.
Spălaţi şi tocaţi mărarul
proaspăt şi îl puneţi în oală împreună cu piperul alb. Puteţi folosi şi mărar uscat
sau câteva seminţe de mărar. Ciorbiţa este gata.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu