PORUMB FIERT |
Ingrediente
necesare pentru două porţii:
·
4 bucăţi ştiuleţi de
porumb
·
1,5 litri de apă
·
un praf de sare
Preparare:
Desfaceţi pănuşile de pe ştiuleţii de porumb, spălaţi porumbul, îl
aşezaţi în oala sub presiune şi puneţi apă peste el cât să îl acopere.
Închideţi oala şi o puneţi la foc pentru 25 de minute, la foc mediu.
Dacă nu folosiţi o
oală sub presiune, păstraţi pănuşile şi puneţi jumătate din ele pe fundul
oalei, aşezaţi porumbul, apoi cealaltă jumătate de pănuşi, apa cât să îl
acopere şi puneţi la foc pentru 45 de minute, cu un capac deasupra.
Când este gata fiert,
îl lăsaţi puţin să se răcească sau îl puneţi în apă rece pentru a se răci mai
repede şi presăraţi sare deasupra lui.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu