Faceți căutări pe acest blog

12.07.2019

PORUMB FIERT



PORUMB FIERT

 Ingrediente necesare pentru două porţii:
·         4 bucăţi ştiuleţi de porumb
·         1,5 litri de apă
·         un praf de sare
Preparare:
Desfaceţi pănuşile de pe ştiuleţii de porumb, spălaţi porumbul, îl aşezaţi în oala sub presiune şi puneţi apă peste el cât să îl acopere. Închideţi oala şi o puneţi la foc pentru 25 de minute, la foc mediu.
Dacă nu folosiţi o oală sub presiune, păstraţi pănuşile şi puneţi jumătate din ele pe fundul oalei, aşezaţi porumbul, apoi cealaltă jumătate de pănuşi, apa cât să îl acopere şi puneţi la foc pentru 45 de minute, cu un capac deasupra.
Când este gata fiert, îl lăsaţi puţin să se răcească sau îl puneţi în apă rece pentru a se răci mai repede şi presăraţi sare deasupra lui.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu