SALSA DE LEGUME |
Ingrediente
necesare:
·
un
litru de bulion;
·
12
gogoşari;
·
10
ardei graşi albi;
·
un
ardei iute;
·
o
rădăcină de ţelină;
·
12
cepe;
·
150
grame de zahăr;
·
100
ml de oţet;
·
6
boabe de piper;
·
3
cuişoare;
·
6
linguri de ulei;
·
o
linguriţă de sare.
Preparare:
A
venit toamna cea bogată care ne umple cămările, motiv pentru a pregăti
conservele pentru iarnă.
Pentru
acest sos de legume, spălaţi ardeii şi gogoşarii, îi opăriţi şi le daţi jos
pieliţa
Curăţaţi
şi tocaţi mărunt ceapa şi ţelina.
Puneţi
uleiul într-o cratiţă la încins şi adăugaţi ceapa şi ţelina. Când sunt călite,
adăugaţi ardeii şi gogoşarii tăiaţi mărunt, piperul şi cuişoarele măcinate,
sarea, zahărul, bulionul şi oţetul şi le lăsaţi să fiarbă 40-50 de minute.
Opriţi
focul când amestecul s-a îngroşat.
Aşezaţi
sosul în borcane şi îl puneţi la dustulit.
Acest
amestec de legume este ideal ca şi bază pentru ciorbe şi tocăniţe.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu