Ciolan cu linte |
Ingrediente necesare
pentru două porţii:
Pentru ciolan:
·
800 de grame de carne de porc, ciolan afumat
·
100 ml de miere
·
linguriţă de
boia de ardei iute
·
linguriţă de sare
·
jumătate de linguriţă de piper roşu
·
jumătate de linguriţă de seminţe
de fenicul
·
jumătate de linguriţă de
coriandru măcinat
·
jumătate de linguriţă de ienibahar măcinat.
Pentru mancarea de
linte:
·
200 de grame de linte
·
1 morcov
·
1 păstârnac
·
1 pătrunjel
·
1 praz
·
4 linguri de ulei
·
3 rămurele de cimbru
·
6 boabe de piper roşu
·
linguriţă de Asafoetida
·
sare după gust
Preparare:
Pentru ciolan, amestecaţi mierea cu sarea, piperul, pudra
de boia şi ienibahar, coriandrul şi seminţele de fenicul măcinate şi
ungeţi ciolanul cu acest amestec, folosind o pensulă.
Puneţi ciolanul
în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 2 ore, acoperit cu o
foaie de copt. Dacă folosiţi un ciolan prefiert, îl lăsaţi să se perpelească
doar o oră.
Acum
facem mancarea de linte. Spălaţi lintea şi o lăsaţi în apă până procesaţi legumele.
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi prazul,
morcovul, păstârnacul, pătrunjelul. Puneţi uleiul într-o cratiţă, iar, când
acesta este încins, căliţi prazul şi adăugaţi pe rând restul legumelor tocate. Le
căliţi două minute, apoi, peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea scursă de
apă. Adăugaţi apă în cratiţă, cât să treacă bine peste linte şi asezonaţi cu
sare. Prin fierbere lintea îşi măreşte volumul şi are nevoie de mai multă apă.
Fierbeţi lintea 10-20 de minute sau în funcţie de felul de linte ales; lintea
roşie este gata în 10 minute, cea galbenă în 15 minute, lintea neagră 25 de
minute, lintea verde 30, lintea maro 40 de minute. Înainte cu 2 minute de a
opri focul, adăugaţi cimbrul spălat şi tocat, minunatul condiment asafoetida,
piperul măcinat, amestecaţi bine ingredientele şi opriţi focul.
Acum nu vă mai rămâne decât să puneţi în
farfurii cele două preparate şi să le mâncaţi bucuroşi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu