CALAMARI PANE
CALAMARI PANE
|
Ingrediente
necesare pentru două porţii:
·
400 de grame de
calamari
·
250 ml de ulei
·
o lămâie
·
5 linguri de făină de
mălai
·
doi căţei de usturoi
·
o jumătate de
linguriţă de piper roşu
·
un sfert de linguriţă de boia
·
un vârf de cuţit de
sare
·
o cană de ulei(250 ml de ulei)
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi calamarul, îi tăiaţi tentaculele, apoi îl tăiaţi
rondele cu grosimea de un centimetru şi stoarceţi zeama de la lămâie peste el.
Curăţaţi
usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol făina de mălai,
usturoiul, piperul şi sarea, pudra de boia.
CALAMARI PANE |
Puneţi
uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins bine, după ce aţi dat
calamarul prin amestecul de mălai cu condiment, îl puneţi la prăjit. Calamarul
nu necesită mult timp de procesare termică, este suficient să îl prăjiţi câte un minut pe fiecare parte,
apoi se scot rondelele şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul
de pe ele. Procesarea îndelungată îl face gumos.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte, dar poate fi şi un fel de bază
alături de garnitura potrivită.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu