TORT DIPLOMAT |
Ingrediente
necesare:
·
380 grame de pişcoturi
·
500 ml frişcă
·
5 galbenuşuri
·
500 ml de lapte
·
200 de grame de zahăr
·
20 grame de amidon
alimentar sau două linguri de făină
·
30 de grame de
gelatină
·
300 de grame de ananas
din compot cu tot cu suc sau două portocale şi trei fructe de kiwi
·
o portocală
·
un fruct de kiwi
·
un praf de sare
Preparare:
Puneţi
gelatina la hidratat în apă rece. Puneţi laptele la fiert, adăugaţi miezul de
la păstaia de vanilie şi apoi puneţi şi păstaia în lapte. Separaţi
gălbenuşurile de albuşurile celor cinci ouă; pentru cremă aveţi nevoie doar de
gălbenuşuri pe care le aşezaţi într-un castron, adăugaţi sarea, zahărul şi
amestecaţi compoziţia cu mixerul, până devine cremoasă. Adăugaţi amidonul şi
mixaţi bine toată compoziţia. Opriţi focul de la cratiţa cu lapte şi scoateţi
păstaia de vanilie. Luaţi cu un polonic din laptele cald şi adăugaţi peste
crema deja formată. Mixaţi totul, apoi mai puneţi lapte, până adăugaţi treptat
tot laptele. Când aţi adăugat tot laptele, turnaţi compoziţia în oala în care
l-aţi încălzit şi o procesaţi pe foc mic, aproximativ 2 minute, până dă în
clocot şi se îngroaşă, amestecînd constant pentru a nu se prinde de oală. Când
este gata crema, o luaţi de pe foc şi o lăsaţi să se răcească câteva minute. Scurgeţi
gelatina din apă şi o adăugaţi în cremă, omogenizând-o bine. Bateţi frişca şi o
încorporaţi şi pe ea în crema preparată. Vă asiguraţi că aţi bătut bine frişca
pentru a da consistenţă cremei.
TORT DIPLOMAT |
Scoateţi
sucul de ananas din conservă. Dacă folosiţi fructe proaspete, le curăţaţi şi tăiaţi
cubuleţe.
Luaţi
farfuria pe care urmează să montaţi tortul, puneţi cerculeţul de 26 cm pe ea.
Înmuiaţi fiecare pişcot în sucul de ananas şi îl puneţi, pe vertical, în
interiorul cerculeţului de tort, pe margini, apoi faceţi acelaşi lucru
acoperind baza tortului, farfuria.
Aşezaţi un
strat de cremă peste pişcoturile de la bază, apoi un strat de fructe, apoi
cremă. Puteţi folosi fructe proaspete sau din conservă. Dacă fructele sunt
proaspete, aveţi nevoie de cele 30 de grame de gelatină dar, dacă sunt din
conservă, le scurgeţi de suc şi sunt suficiente 20 de grame de gelatin în crema
fiartă.
Ornaţi
tortul cu felii de portocală şi kiwi.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu