Faceți căutări pe acest blog

08.11.2019

TORT DIPLOMAT


TORT DIPLOMAT

Ingrediente necesare:           
·         380 grame de pişcoturi
·         500 ml frişcă
·         5 galbenuşuri
·         500 ml de lapte
·         200 de grame de zahăr
·         20 grame de amidon alimentar sau două linguri de făină
·         30 de grame de gelatină
·         300 de grame de ananas din compot cu tot cu suc sau două portocale şi trei fructe de kiwi
·         o păstaie de vanilie
TORT DIPLOMAT
·         o portocală
·         un fruct de kiwi
·         un praf de sare
Preparare:
Puneţi gelatina la hidratat în apă rece. Puneţi laptele la fiert, adăugaţi miezul de la păstaia de vanilie şi apoi puneţi şi păstaia în lapte. Separaţi gălbenuşurile de albuşurile celor cinci ouă; pentru cremă aveţi nevoie doar de gălbenuşuri pe care le aşezaţi într-un castron, adăugaţi sarea, zahărul şi amestecaţi compoziţia cu mixerul, până devine cremoasă. Adăugaţi amidonul şi mixaţi bine toată compoziţia. Opriţi focul de la cratiţa cu lapte şi scoateţi păstaia de vanilie. Luaţi cu un polonic din laptele cald şi adăugaţi peste crema deja formată. Mixaţi totul, apoi mai puneţi lapte, până adăugaţi treptat tot laptele. Când aţi adăugat tot laptele, turnaţi compoziţia în oala în care l-aţi încălzit şi o procesaţi pe foc mic, aproximativ 2 minute, până dă în clocot şi se îngroaşă, amestecînd constant pentru a nu se prinde de oală. Când este gata crema, o luaţi de pe foc şi o lăsaţi să se răcească câteva minute. Scurgeţi gelatina din apă şi o adăugaţi în cremă, omogenizând-o bine. Bateţi frişca şi o încorporaţi şi pe ea în crema preparată. Vă asiguraţi că aţi bătut bine frişca pentru a da consistenţă cremei.
TORT DIPLOMAT
Scoateţi sucul de ananas din conservă. Dacă folosiţi fructe proaspete, le curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Luaţi farfuria pe care urmează să montaţi tortul, puneţi cerculeţul de 26 cm pe ea. Înmuiaţi fiecare pişcot în sucul de ananas şi îl puneţi, pe vertical, în interiorul cerculeţului de tort, pe margini, apoi faceţi acelaşi lucru acoperind baza tortului, farfuria.
Aşezaţi un strat de cremă peste pişcoturile de la bază, apoi un strat de fructe, apoi cremă. Puteţi folosi fructe proaspete sau din conservă. Dacă fructele sunt proaspete, aveţi nevoie de cele 30 de grame de gelatină dar, dacă sunt din conservă, le scurgeţi de suc şi sunt suficiente 20 de grame de gelatin în crema fiartă.
Ornaţi tortul cu felii de portocală şi kiwi.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu