Conopida pane |
Ingrediente
necesare:
- 1 kg de conopidă
- 3 ouă
- 6 linguri de făină
- o cană de ulei
- un praf de sare fină
- o jumătate de linguriţă de piper alb
Preparare:
Curăţaţi
şi spălaţi conopida,
apoi o
puneți la fiert, fie în apă cu sare, fie la aburi. După zece
minute, opriți focul și o scurgeți bine de apă. Conopida nu
trebuie să fie prea fiartă ca pentru piure deoarece se mai
procesează termic cu stratul fin de pane.
Pe
o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să daţi
prin făină buchețelele de conopidă.
Într-un bol spargeţi şi bateţi cele trei ouă, adăugaţi piperul
măcinat şi un praf de sare.
Treceţi
buchețelele
de conopidă
pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă
bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe toate
părţile
conopida, aproximativ 2-3 minute,
o
scoateţi din ulei şi o
puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei.
Vă recomand să o
serviți cu un sos de usturoi.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu