BUDINCA DE OREZ |
Ingrediente
necesare pentru 4 porţii:
- 200 de grame de orez
- 1 litru de lapte
- 100 de grame de zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 200 grame de mere
- 80 grame de stafide
- 80 ml de apa
- 100 ml de miere de albine
Preparare:
Puneţi laptele la
fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă
în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă
să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi
îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu
se prinde de oală. După 10 minute, adăugaţi zahărul şi
amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde
amestecul de oală, apoi opriţi focul.
Puneți în orez
felii de mere după ce le-ați spălat, adăugați apa și le puneți
la cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 180 de grade. Când
este totul copt, adăugați stafidele, scorțișoara, mierea,
amestecați ingredientele și puneți budinca în farfurii.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu