SALAM DE BISCUIȚI |
Ingrediente
necesare:
- 700 de grame de biscuiți
- 300 de grame de unt
- 250 ml de lapte
- 150 de grame de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- 100 de grame de merișoare
- 100 de grame de stafide
- 50 ml de rom
- 50 de grame de cacao
- 6 linguri de nucă de cocos marunțită
Preparare:
Mărunțiți
biscuiții. Puneți pe foc laptele, zahărul și, când acesta este
topit, adăugați scorțișoara. Luați oala de pe foc, o lăsați să
se răcească puțin, apoi adăugați untul, stafidele, merișoarele,
romul, cacao și la final biscuiții. Omogenizați bine
ingredientele. Luați o folie de plastic, puneți nuca de cocos peste
ea și adăugați compoziția, presărați iar nucă de cocos și
rulați salamul de biscuiț. Pentru a lucra mai ușor cu compoziția,
puteți face două rulade.
Ați terminat,
puneți la rece salamul de biscuiți pentru cel puțin două ore sau
peste noapte. A doua zi, dați jos folia și îl feliați în bucăți
de câte un centimentru.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu