CIORBĂ DE FASOLE VERDE CU COSTIŢĂ AFUMATĂ |
·
un kg de costiţă afumată
·
1,5 kg de fasole verde
·
doi morcovi
·
o ceapă mare
·
3 căței de usturoi
·
un ardei iute
·
500 de ml de smântână
· o jumătate de legătură
de frunze de pătrunjel
·
3 linguri de ulei
·
sare
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele.
Se toacă ceapa, morcovii,
usturoiul.
Puneţi uleiul în
cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.
Adăugaţi morcovii și îi căliţi la foc mic, aproximativ un minut, apoi adăugaţi costiţa
tăiată bucăţi mari şi o căliţi şi pe ea.
Adăugaţi trei litri de
apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă. Dacă costiţa este prefiartă, adăugaţi și
fasolea verde curăţată, spălată și tăiată la dimensiunea de 3-5 cm. Dacă
costiţa este crudă, o fierbeţi 20 de minute, apoi adăugaţi fasolea verde şi mai
lăsaţi ciorba să fiarbă 20 de minute. Adăugaţi ardeiul tăiat rondele,
usturoiul, smântâna, fierbeţi încă trei minute, opriţi focul şi asezonaţi cu frunze
de pătrunjel spălate şi tocate mărunt.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu