Faceți căutări pe acest blog

28.08.2020

CLĂTITE CU DULCEAȚĂ DE CAISE

CLĂTITE CU DULCEAȚĂ DE CAISE
Ingrediente necesare:

·         150 de grame de făină

·          2 ouă

·         250 de ml de lapte

·         50 ml apă minerală

·         3 linguri de miere

·         puţină sare

·         câteva linguri de ulei pentru prăjit

·         un borcan de dulceață de caise

Preparare:

Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adaugati cele 3 linguri de miere, apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa mineral până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.

Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei in ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească in tigaie ci doar să acopere intr-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi un polonic mic din compoziţie şi vă asiguraţi să o distribuiţi pe toată suprafaţa tigăii. Lăsaţi să se coacă aproximativ 40 de secunde, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei şi o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, pentru încă 20 de secunde, apoi o luaţi de pe foc şi continuaţi cu următoarele clătite până finalizaţi toată compoziţia.

Luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi două linguri de dulceață de caise, apoi rulați clătita. Continuaţi operaţiunea până aţi umplut toate clătitele. Da, ştiu, primele au fost mâncate înainte de a ajunge pe farfurie, frumos aranjate, pline de mireasma caiselor!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu