Ingrediente necesare:
·
150 de grame de făină
·
2 ouă
·
250 de ml de lapte
·
50 ml apă minerală
·
3 linguri de miere
·
puţină sare
·
câteva linguri de ulei
pentru prăjit
·
un borcan de dulceață
de caise
Preparare:
Spargeţi
ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adaugati cele 3
linguri de miere, apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte
puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa mineral până obţineţi un aluat cremos,
dar subţire.
Încingeţi
tigaia, puneţi o linguriţă de ulei in ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul,
care nu trebuie să băltească in tigaie ci doar să acopere intr-un strat subţire
toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi un polonic mic din compoziţie şi
vă asiguraţi să o distribuiţi pe toată suprafaţa tigăii. Lăsaţi să se coacă
aproximativ 40 de secunde, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei
şi o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, pentru încă 20
de secunde, apoi o luaţi de pe foc şi continuaţi cu următoarele clătite până
finalizaţi toată compoziţia.
Luaţi
câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi două linguri de dulceață de
caise, apoi rulați clătita. Continuaţi operaţiunea până aţi umplut toate
clătitele. Da, ştiu, primele au fost mâncate înainte de a ajunge pe farfurie,
frumos aranjate, pline de mireasma caiselor!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu