Ingrediente
necesare:
Pentru aluat:
·
250 grame de făină
·
100 ml apă
·
2 grame de sare
·
20 ml ulei
·
1 ou
Pentru umplutură:
·
50 grame unt
·
4 linguri de zahăr
·
1 kg de pere
·
un vârf de cuțit de scorțișoară
Preparare:
Pentru aluat,
puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, apa, uleiul şi sarea. Amestecaţi bine
ingredientele până devin un aluat potrivit pe care îl lăsaţi la frigider până
preparaţi umplutura.
Pentru
umplutură, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi perele în cubuleţe. Puneţi untul într-o cratiţă,
adăugaţi perele, zahărul şi le căliţi 2 minute. Adăugaţi scorţişoara şi opriţi
focul.
Întindeţi
foaia de aluat la dimensiunile de 30 de cm pe latură. Adăugaţi umplutura în
mijloc. În stânga şi dreapta aveţi câte 10 cm de aluat pe care îl tăiaţi fâşii de
câte 2 cm, spre mijlocul foii. Aceste fâşii le aduceţi peste umplutură ca şi o
împletitură. Dacă vreţi să meargă totul rapid, puneţi umplutura peste foaie şi
o rulaţi.
Puneţi
ştrudelul în cuptor, într-o tavă de cozonac tapetată cu foaie de copt, pentru
30 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoateţi tava din cuptor, o pudraţi cu
zahăr şi aşteptaţi să se răcească pentru a tăia ştrudelul.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu